Compartir
Tal com informa el Col·legi d’Administradors de Finques de Girona, s’han obert el termini per que les comunitats de propietaris puguin demanar ajuts per a la rehabilitació dels seus habitatges.

En el DOG del 2 de desembre es va publicar la RESOLUCIÓ DSO/3559/2021, de 26 de novembre, per la qual s’obre la convocatòria per que les comunitats de propietaris d’habitatges puguin accedir a préstecs per rehabilitat els seus edificis. Destaquem el següent:

Solvència:

Per poder accedir a aquests préstecs, les comunitats de propietaris han de ser solvents, ja que han d’acreditar un índex de morositat igual o inferior al 5%, i només excepcionalment, es podran valorar operacions per a comunitats de propietaris amb morositat de fins al 8%.

Import del préstec:

L’import mínim del préstec, i del pressupost de les obres de rehabilitació, ha de ser igual o superior als 30.000 euros pel conjunt de la comunitat de propietaris, i no pot sobrepassar el màxim de 20.000 euros per habitatge.

Termini de sol·licitud:

El termini de presentació va començar el dia 3 de desembre i finalitza el 31 de desembre de 2022, inclòs, o abans d’aquesta data, si s’exhaureix la dotació pressupostària assignada a la convocatòria.

Les sol·licituds de préstec s’han de presentar i formalitzar telemàticament per mitjà del formulari que es troba a disposició dels sol·licitants en el web de l’Institut Català de Finances (ICF).

Condicions:

Interès fix del 2% i termini màxim d’amortització de 15 anys.

Amb aquesta línia de crèdit, la comunitat disposa dels diners abans d’iniciar les obres i és la comunitat qui respon del crèdit, ja que cada propietari és responsable només per la seva quota de propietat davant la comunitat, i aquesta davant l’Institut Català de Finances (ICF).

Som administradors de finques col·legiats i agents immobiliaris. Consulteu-nos sense compromís

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors