Compartir
Quan marxem de vacances hem de conviure amb el risc de trobar la casa “okupada” quan tornem. Però podrem dormir tranquils si tenim algunes mesures de seguretat, entre les quals una assegurança de defensa jurídica que inclogui les despeses de defensa davant una ocupació il·legal.

Això es el que hem de tenir en compte.

Que diu la llei 5/2018 de 11 de juny ?

  • Si els ocupants no justifiquen que es troben vivint legalment o no contesten en cinc dies, el tribunal ordenarà la seva sortida immediata. Aquest procediment és aplicable a propietaris particulars (sigui primera o segona residència), a les entitats sense ànim de lucre i a les entitats públiques propietàries o propietàries d’habitatge social.
  • Entrar en un habitatge és violació de domicili, amb una penalització de fins a dos anys de presó.

Que es el primer que cal fer si trobem la casa “okupada” ?

El primer que hem de fer es avisar de seguida a la policia perquè vagi a l’habitatge a identificar als ocupants. Si la policia comprova que el delicte s’està cometent en aquell moment (in fraganti). s’ordenarà la mesura cautelar de desallotjament immediat, però si els okupes ja estan instal·lats i al·leguen que és el seu habitatge i aporten alguna mena de justificant, no es farà el desallotjament immediat i es seguirà amb actuacions penals que poden durar mesos.

Com veiem, es necessari actuar amb immediatesa i, per tant, es recomanable disposar d’un sistema que ens pugui alertar d’una entrada il·legal a casa per tal de comunicar immediatament l’ocupació.

Arrendataris que deixen de pagar la renda i es converteixen en ocupats il·legals

Aquest es un altra cas d’ocupació il·legal, pot ser més freqüent que l’anterior.

Les persones que es troben en una casa aliena sense pagar poden ser llogaters morosos si hi ha contracte de lloguer, o ocupes, quan no tenen cap tipus de contracte. Ambdues situacions estan protegides legalment i tenen diferents procediments per poder solucionar-se.

Assegurances contra la ocupació il·legal

En el pitjor escenari i, desgraciadament, el més habitual, tindrem ocupants il·legals instal·lats a casa nostra.Sigui per que hi han entrat sense permís, sigui per que han entrat com a llogaters i han deixat de ser-ho per morositat o finalització de contracte. En tots dos casos pot ser de gran utilitat disposar d’una assegurança que doni cobertura a:

  • Defensa jurídica fins a recuperar l’habitatge
  • Reclamació dels danys causats a l’immoble i al seu contingut mentre l’habitatge hagi estat ocupat il·legalment.

 


Som corredors d’assegurances i us podem oferir les millors cobertures per ocupació il·legal a un preu molt mòdic. Informeu-vos gratuïtament trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors