Compartir
El passat dia 28 de maig el govern espanyol va aprovar un projecte de llei que obligarà a registrar els patinets i a assegurar la responsabilitat civil dels seus conductors.

Aquesta norma modificarà la llei sobre Responsabilitat Civil i assegurança del vehicle a motor amb la finalitat de millorar la cobertura, indemnitzacions i seguretat de les víctimes d’accidents causats pels patinets elèctrics i altres vehicles personals lleugers accionats per electricitat.

La mateixa norma també ampliarà l’extensió de l’assegurança obligatòria a vehicles agrícoles i industrials, que fins ara estaven exempts. Els propietaris d’aquests vehicles disposaran d’un termini de 6 mesos per formalitzar l’assegurança obligatòria.

A partir de que s’aprovi la Llei en el Parlament, hi haurà un termini de sis mesos per aprovar el reglament que concreti les condicions de l’assegurança

Quins son els vehicles personals lleugers que s’haurà d’assegurar ?

  • Vehicles a motor que poden assolir una velocitat màxima entre 6 i 25 km/h si el seu pes és inferior a 25 kg.
  • Vehicles a motor que poden assolir una velocitat entre 6 i 14 km/h si el seu pes és superior a 25 km/h. I és aquí on trobem tant els patinets elèctrics, com també els vehicles de mobilitat personal.

Quins seran els efectes de la nova assegurança obligatòria ?

Està previst que a les víctimes dels accidents causats per aquests vehicles se’ls apliqui el mateix barem d’indemnitzacions que als sinistres causats pels vehicles automòbils.

Quin serà el termini màxim per assegurar-los ?

No serà a curt termini, ja que el registre de patinets i la seva matriculació, com els àmbits d’actuació del Consorci de Compensació d’assegurances, necessitaran d’un desenvolupament reglamentari.

Som Corredors d’assegurances, així que si voleu gaudir de la millor seguretat i tranquil·litat d’estar ben assegurats, a RM Assessors us ajudarem a contractar l’assegurança que més s’ajusti a les vostres necessitats. Ens podeu trucar sense cap compromís al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors