Compartir
El Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret llei que prorroga durant 6 mesos algunes de les mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d’Ucraïna. D’aquesta manera, es mantenen les rebaixes d’IVA del 4% al 0% en els productes de primera necessitat (pa, ous, fruites i verdures) i del 10% al 5% en altres productes bàsics, com la pasta i els olis. També s’estableix una línia d’avals del 20% dirigida a joves i famílies amb menors a càrrec seu per a cobrir parcialment préstecs hipotecaris.

Destaquem les següents mesures aprovades en el Consell de Ministres del 27 de juny

Manteniment de rebaixes d’IVA en productes de primera necessitat 

L’Executiu manté les rebaixes d’IVA del 4% al 0% en productes essencials com el pa, els ous, les fruites i les verdures. Així mateix, es prorroga la reducció del 10% al 5% en altres productes bàsics, com la pasta i els olis, assegurant així un alleujament econòmic per als ciutadans.

Continuïtat en la rebaixa de l’IVA en electricitat i gas 

La pròrroga també inclou la rebaixa de l’IVA en electricitat i gas, que es mantindrà en el 5%. Aquesta mesura busca alleujar la càrrega econòmica dels consumidors en un sector tan fonamental com l’energètic.

També es manté limitat el preu de la bombona de butà

Pròrroga del descompte de 10 cèntims per litre de gasoil

Es prorroga la bonificació de 10 cèntims per litre de combustible consumit per al sector del transport professional per carretera fins a desembre de 2023.

La mesura s’articula en dues fases: la primera contempla la pròrroga del descompte de 10 cèntims per litre de combustible consumit fins al 30 de setembre de 2023, i la segona una bonificació de 5 cèntims d’euros entre l’1 d’octubre i el 31 de desembre de 2023.

Per a les flotes mogudes per gas es preveu una compensació de 13 cèntims fins a setembre i de 7 cèntims d’euro durant l’últim trimestre de l’any, donades les especials circumstàncies a les quals s’enfronta el preu del gas en aquesta etapa.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors