Compartir
blog assessoria fiscal 1 girona i figueres | RM Assessors

Com cada any, en el BOE del dia 23-01-2017 s’ha publicat la Resolució de 19 de gener de 2017, de la Direcció General de l’Agència Estatal d’Administració Tributària, per la qual s’aproven les directrius generals del Pla Anual de Control Tributari i Duaner del 2017, que fixa cinc línies d’actuacions per atallar el frau fiscal i millorar la recaptació: control de grans fortunes, frau en l’IVA, elusió fiscal de multinacionals, economia digital i prevenció i control del frau en la fase recaptatòria. Destaquem que entre les principals línies d’actuació s’inclou les següents:

  • Frau de l’IVA en la venda al detall: Es reforçarà les visites a establiments amb venda al públic per lluitar contra el frau en l’IVA
  • Grans fortunes: S’impulsarà el seguiment, control i anàlisi dels grans patrimonis, a més de l’elusió fiscal de les multinacionals.
  • Frau en l’economia digital: Es perseguirà el frau en l’economia digital, on l’Agència Tributària pararà esment a les operacions associades a transaccions de comerç electrònic i anàlisi de nous mitjans de pagament com les criptomonedes, plataformes mediadores de pagament o pagaments des de dispositius mòbils.
  • Signes externs de riquesa: Es potenciarà l’anàlisi de la capacitat adquisitiva real dels contribuents, combinant el contrast de la informació declarada sobre béns i drets amb informació sobre gestió de comptes corrents i inconsistències amb la seva titularitat formal, beneficiaris de targetes de crèdit emeses tant a Espanya com a l’estranger i ús d’efectiu, alhora que es mantenen les actuacions per verificar el compliment de la limitació de pagaments en efectiu.
  • Ocultació de vendes: Es reforçarà l’anàlisi dels programes informàtics comercials que possibilitin la ocultació de vendes.
  • Persecució dels deutors: Serà prioritari el seguiment continuat de deutors amb elevats imports deguts, mitjançant una recerca patrimonial exhaustiva i permanent, així com un control sistemàtic dels seus deutes pendents amb la finalitat d’estar en plena disposició per efectuar-ne el cobrament.
  • Seguiment d’insolvències aparents: Es farà un seguiment d’insolvències aparents, impulsant les accions penals que, si escau, corresponguin, i es procedirà a la revisió de la situació de deutors prèviament declarats fallits, comprovant si la seva situació patrimonial permet la realització del cobrament prèviament frustrat per insolvència.

fiscalcomptable1

Som assessors fiscals i comptables. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 082 o per correu electrònic adreçat a antoninavarrro@rm-assessors.cat; mariaromaguera@rm-assessors.cat, o carlesvilanova@rm-assessors.cat.

 

 

 

 

 

 

 

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors