Compartir

En el BOE del 28 de desembre s’ha publicat el Reial decret llei 18/2019 que va entrar en vigor amb caràcter general el dia 29-12-2019, pel qual s’adopten determinades mesures en matèria tributària, cadastral i de Seguretat Social. Destaquem les següents mesures en matèria laboral i de Seguretat Social:

Pròrroga del salari mínim interprofessional (SMI): Pel moment, en espera de les decisions d’un nou govern, s’ha prorrogat pel 2020 el mateix salari mínim del 2019: 900 € mensuals i 12.600 € anuals.

Revaloració de les pensions i altres prestacions públiques: Hi havia el compromís d’actualitzar les pensions en un 0,9%, però també s’ha posposat en espera del que decideix-hi el nou govern. Per tant, de moment es mantenen els mateixos imports del 2019 i s’espera que en un futur proper es revaloritzin les pensions amb efectes des del passat dia 1 de gener.

Cotització a la Seguretat Social:

  • Com en el cas de la revalorització de les pensions, també es prorroguen pel 2020 les mesures adoptades anteriorment en matèria de cotització a la Seguretat Social. Per tant, de moment i en espera d’un nou govern, n0 hi ha canvis.
  • Es suspèn l’aplicació del sistema de reducció de les cotitzacions per contingències professionals a les empreses que hagin disminuït de manera considerable la sinistralitat laboral, prevista en el Reial decret 231/2017, de 10 de març, per a les cotitzacions que es generin durant l’any 2020.

Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 083, o per correu electrònic adreçat a les nostres assessores: rosaclara@rm-assessors.cat, o, montsepla@rm-assessors.cat.

 

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors