Compartir

Després de l’aprovació de la Llei de pressupostos generals de l’Estat per 2017 en el Congrés, text que s’ha enviat al Senat i que es preveu que sigui aprovat aquest mes de juny sense problema, s’incrementarà en un 3% les bases de cotització de treballadors autònoms a partir de l’1 de juliol.

Aquest augment suposarà:

  • Que els treballadors per compte propi que cotitzen per la base mínima hauran de cotitzar 8 euros més al mes -96 euros a l’any-, ja que puja de 893,10 a 919,80 euros mensuals. De tal forma que, si el treballador autònom opta per totes les cobertures (cessament d’activitat inclòs), haurà d’abonar una quota de 291 euros mensuals.
  • Que els treballadors que tinguin 47 anys en endavant i que cotitzin per bases màximes s’incementin en el mateix percentatge que la base mínima.

L’augment no afectarà a:

  • La base màxima establerta per a la resta dels treballadors per compte propi, que es manté en la mateixa quantitat que la del règim general,
  • La base mínima per als autònoms societaris, que ja es va incrementar l’1 de gener en el mateix percentatge del SMI –un 8%- i ara es manté.

 

laboral1

Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 083 o per correu electrònic adreçat a rosaclara@rm-assessors.cat, o a montsepla@rm-assessors.cat.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors