Compartir
Els treballadors ja han de conèixer la data en que finalitza l’ERTO ETOP. No obstant es convenient que l’empresa els hi notifiqui per escrit la data en que hauran de tornar a la feina.

Si vareu tramitar un ERTO ETOP (expedient de regulació temporal d’ocupació per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció), la data de finalització de la mesura serà la que va pactar en el seu moment amb els representants dels treballadors (en el període de consultes. A aquest efecte informem el següent:

Es pot prorrogar l’ERTO fins el 31 de maig:

Si arribada la data en que finalitzi l’ERTO la vostra empresa continua travessant dificultats, fins al 31 de maig podreu pactar una pròrroga de l’ERTO amb els representants dels treballadors. Per a això, l’empresa s’ha de reunir amb els treballadors i arribar a un acord amb ells en el període de consultes.

A partir de l’1 de juny no serà possible prorrogar la vigència d’un ERTO per causes objectives, per la qual cosa s’haurà d’iniciar tot el procediment per tramitar-ne un de nou si es vol seguir amb aquesta mesura (tret que el Govern prorrogui la possibilitat d’allargar un ERTO més enllà del 31 de maig).

Recuperació de l’activitat abans no finalitzi l’ERTO:

Si després de tramitat l’ERTO la vostre empresa s’ha recuperat, podreu donar per acabada aquesta mesura. En aquest cas, els vostres empleats estaran obligats a reincorporar-se en les mateixes condicions que tenien abans.

Avís als treballadors que s’hagin de reincorporar en finalitzar l’ERTO:

Atès que al final del període de consultes la vostra empresa va comunicar als treballadors les dates d’inici i finalització de l’ERTO, els afectats s’haurien de reincorporar al final de l’ERTO sense més perquè ja coneixen la data de reingrés. No obstant això, com que l’ERTO haurà durat mesos, és recomanable que l’empresa els comuniqui per escrit la seva obligació de reincorporar-se l’endemà de la finalització de l’ERTO. A aquest efecte:

  • Si reitereu aquesta obligació de reincorporar-se i un treballador no es presenta al seu lloc de treball, el podreu requerir perquè justifiqui aquestes absències i el podreu sancionar-lo si no ho fa.
  • Si l’afectat segueix sense presentar-se, el podreu acomiadar per les absències no justificades. A més, haureu acreditat que la vostra empresa ha actuat de bona fe.

Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense compromís

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors