Compartir
Cases estiueig
66 Municipis de les comarques gironines tindran limitat el nombre d’habitatges d’ús turístic que es permetin a cada població.

Segons ens informe el Col·legi d’Agents de la propietat immobiliària de Girona, el DOGC del passat dia 8 de novembre ha publicat el Decret llei 3/2023, de 7 de novembre, de mesures urgents sobre el règim urbanístic dels habitatges d’ús turístic.

Destaquem el següent:

Pisos turístics afectats:

Afecta els pisos turístics que es vulguin obrir en municipis que pateixen problemes en l’accés a l’habitatge o bé que ja tenen més de 5 habitatges turístics per cada 100 habitants. En concret, afecta a 66 municipis de les comarques de Girona on els ajuntaments hauran de modificar el seu planejament urbanístic per recollir expressament la possibilitat d’acollir pisos turístics, justificant que tenen prou sòl per a habitatge permanent i sense sobrepassar els 10 pisos turístics per 100 habitants.

Fent clic aquí podeu accedir a la disposició que comentem,  en quin  annex consten tots es municipis catalans afectats per ordre alfabètic. .

Limitacions en els municipis afectats:

Els municipis afectats no podran concedir noves llicències de pisos turístics fins que modifiquin el seu planejament.

Les noves llicències urbanístiques per a habitatges d’ús turístic tindran una durada de cinc anys renovables, i els propietaris de pisos turístics existents tindran un marge també de cinc anys per demanar-la.

Pisos turístics existents en els municipis afectats:

Els seus titulars disposaran d’un marge de cinc anys per demanar la nova llicència urbanística, a comptar des de l’entrada en vigor del Decret llei, o hauran de cessar l’activitat.

Som API, Administradors de finques i Agents immobiliaris. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessos.cat.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors