Compartir

L’Audiència Provincial de Múrcia ha condemnat una Asseguradora a indemnitzar amb 1.8 milions d’euros al perjudicat d’un sinistre causat per un gir de volant sobtat del copilot.

L’Audiència centra el debat en determinar qui era el conductor segons l’assegurança obligatòria en el moment del sinistre. Es a dir, si ho era el pilot que estava a càrrec de la conducció o en realitat el conductor era l’ocupant que seia al seu costat i que per una acció temerària va manipular el volant provocant un greu accident.

En un primer moment, l’entitat asseguradora del vehicle que va causar el sinistre va refusar fer-se’n càrrec en entendre que l’accident no havia estat causat pel conductor del vehicle assegurat si no per un tercer que seis al seu costat i que no estava emparat per l’assegurança en no ser el conductor del vehicle.

L’Audiència de Múrcia ha vingut a declarar el següent:

1.- Conduir es guiar un automòbil.

2.- Conductor es la persona que controla el mecanisme de direcció i porta el comandament del vehicle.

3.- En aquest cas, en el moment del sinistre, el conductor del vehicle era en realitat el copilot que amb la seva acció al volant va causar l’accident.

I en base a això resolt que l’entitat asseguradora s’ha de fer càrrec de la indemnització dels danys produïts per qui en el moment del sinistre era considerat conductor en haver manipulat el volant no obstant estar assegut al costar de qui fins el moment estava a càrrec de la conducció.

 

Des de la CORREDORIA D’ASSEGURANCES DE RM ASSESSORS estem a l’aguait de les notícies del sector i en reciclatge continuat per poder-vos oferir el millor assessorament en tot moment. Pregunteu-nos per qualsevol tipus d’assegurança sense cap cost ni compromís trucant al 9o72 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat.

 

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors