Compartir
El Govern ha ampliat fins a 3.000 euros les ajudes del Kit Digital per a autònoms i micropimes. A més, es pot destinar a maquinari amb ciberseguretat integrada.

En el BOE de l’11 de maig s’ha publicat l’Ordre TDF/435/2024, de 9 de maig, per la qual es modifiquen les ajudes pel kit digital. Destaquem el següent:

Programa Kit Digital. Empreses d’entre 0 i 3 empleats. Subvenció de 3.000 euros.

La quantia de l’ajuda per a les empreses pertanyents al segment III, compost per empreses d’entre 0 i menys de 3 empleats. Actualment, la quantia de l’ajuda és de 2.000 euros i passa a ser de 3.000 euros.

Aquest augment de l’ajuda té caràcter retroactiu, és a dir, la poden sol·licitar aquelles empreses beneficiàries del segment III que ja l’haguessin demanat amb anterioritat i fins i tot si ja han consumit el seu bo digital, garantint així, els principis d’igualtat de tracte, no discriminació i transparència.

La petició de l’ajuda amb la nova quantia es podrà fer una vegada s’hagi obert el formulari de sol·licitud el mes de juny. A partir d’aquest moment, les empreses del segment III podran sol·licitar l’ajuda de 3.000 euros. Si ja s’ha estat beneficiari, i es vol sol·licitar l’ampliació de 1000 euros, el procés serà molt senzill: només s’ha d’entrar en l’expedient, seleccionar el botó habilitat per a això i signar aquesta conformitat. En aquest cas, la concessió és automàtica.

Nova solució: lloc de treball segur. Empreses d’entre 0 i 3 empleats. Subvenció de 1.000 euros addicionals.

Amb aquesta modificació s’actualitza també el catàleg de solucions de digitalització per a aquest segment III i es crea la solució «Lloc de treball segur» que inclou un dispositiu hardware que ha de tenir integrat en el producte i en el preu, una llicència que compleixi amb els requisits establerts per a la categoria X, de ciberseguretat, a més d’una encriptació/xifratge en repòs, que asseguri la privacitat de les dades i documents emmagatzemats en el dispositiu.

La quantia màxima subvencionable per a aquesta solució és de 1.000 euros, i són subvencionables ordinadors portàtils o ordinadors de sobretaula nous, que han de complir uns requisits mínims quant a emmagatzematge, processador, memòria RAM, sistema operatiu, entre altres requisits que recull al complet l’Ordre de bases que es pot consultar en aquest enllaç i a Acelera pime.

Les empreses que resultin beneficiàries de l’ajuda d’aquest segment per primera vegada, ja disposant dels 3.000 euros, i que vulguin implantar la solució de Lloc de treball segur, l’han de combinar amb una altra solució addicional de les que inclou el catàleg.

Una vegada publicada l’actualització de les bases, els agents digitalitzadors adherits poden actualitzar la seva oferta de solucions del catàleg i els que no ho hagin fet s’hi podran adherir per primera vegada.

L’adhesió com a agents digitalitzadors estarà oberta durant tota la durada del Programa.

Les mitjanes empreses, noves beneficiàries del Programa

S‘estableixen dos nous segments en funció del nombre d’empleats. D’una banda, el segment IV, que estarà format per empreses d’entre 50 i menys de 100 empleats amb una ajuda de 25.000 euros i, d’altra banda, el segment V compost per empreses d’entre 100 i menys de 250 empleats que tenen una ajuda de 29.000 euros.

La sol·licitud per a mitjanes empreses es pot fer un cop publicada la convocatòria corresponent i posteriorment, un cop obert el formulari de sol·licitud. Està previst que sigui en l’últim trimestre de l’any 2024.

Som Gestors administratius. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat. 

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors