Compartir
A no ser que es produís un canvi normatiu en les properes setmanes, està previst que a partir de 2019 es redueixin els límits per poder aplicar el règim d’estimació objectiva de l’IRPF i el règim simplificat de l’IVA (els “mòduls”). En concret, els límits de vendes i compres de l’any anterior que permetran seguir en aquest règim passaran a ser els següents:
  • Límit de vendes totals de l’any anterior: El límit serà de 150.000 €. En cas d’activitats agrícoles, ramaderes o forestals el límit serà de 250.000 €.
  • Límit de vendes a empresaris: 75.000 €
  • Límit de compres (no immobilitzats): 150.000 €

Aquests nous límits ja haurien d’haver entrat en vigor el 2016, però any rere any aquest canvi s’ha anat posposant, per la qual cosa no seria d’estranyar que els límits actuals es tornessin a prorrogar fins al 2019, en quin cas us informarem.

 

Cal recordar que en computar aquests límits de vendes i compres s’ha de tenir en compte el següent:

  • Si el cònjuge, descendents o ascendents de l’empresari realitzen la seva mateixa activitat (o una semblant) de forma conjunta amb ell, també han de computar-les vendes i compres d’aquests.
  • Si l’empresari actua a través d’una societat civil o d’una comunitat de béns, haurà de computar les vendes i compres totals d’aquestes entitats.

La conseqüència de superar algun dels límits seria passar al sistema d’estimació directa per IRPF i tributar pel benefici segons l’escala general i, si és el cas, al sistema d’Iva General.
Si finalment s’apliquen els nous límits, els empresaris afectats podrien  aportar el negoci a una societat per aconseguir estalvis fiscals, en quin cas s’hauria d’estudiar cada cas en particular.

Som assessors fiscals. Consulteu-nos sense compromís trucant al 0972 426 082, o per correu electrònic adreçat als nostres assessors: antoninavarro@rm-assessors.cat; mariaromaguera@rm-assessors.cat, o, carlesvilanova@rm-assessors.cat.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors