Compartir

L’impost sobre les grans fortunes gravarà patrimonis a partir de tres milions d’euros.

Segos informa avui Europa Press, el Ministeri d’Hisenda ha avançat el 2022 l’entrada en vigor de l’impost de ‘solidaritat’ per a les grans fortunes amb què el Govern espera recaptar 3.000 milions en dos anys


Fins ara, el Govern havia assegurat que l’impost entraria en vigor el 2023 i s’estendria fins a l’any 2024. No obstant, segons informa avui l’agència de notícies Europa Pressm, Hisenda els hi ha confirmat l’avançament al 2022 de l’entrada en vigor de l’impost a les grans fortunes

Amb aquest canvi, el nou tribut estarà en vigor durant els anys 2022 i 2023 perquè la recaptació tingui efectes el 2023 i 2024. Després d’aquests dos anys, el Govern avaluarà si el manté o no.

La intenció d’Hisenda és aprovar, per tant, el nou impost a les grans fortunes abans del 31 de desembre d’aquest any perquè pugui entrar en vigor el 2022, i una de les opcions que estudia és introduir-lo com a esmena a la proposició de llei que tramita en aquests moments el Congrés per gravar els ingressos extraordinaris a energètiques i entitats financeres.

Principals característiques del nou impost  en projecte sobre les grans fortunes:

  • Qui haurà de declarar ?  Les persones físiques que tinguin una riquesa neta superior als 3.000.000 euros.  Encara no es coneix la forma en que es determinarà la base de limpost però es preveu que siguin d’aplicació mateixes exempcions i reduccions que en l’actual Impost sobre el Patrimoni.
  • Quina serà la quota a pagar ? El nou impost sobre grans fortunes gravarà la riquesa neta superior als tres milions d’euros, amb tres trams: 1,7% a patrimonis entre 3 i 5 milions; 2,1% a patrimonis entre 5 i 10 milions, i un 3,5% a partir de 10 milions.
  • L’actual impost sobre el patrimoni serà compatible amb el nou impost sobre les grans fortunes ? SI, però de l’impost sobre grans fortunes es permetrà deduïr el 100%  de la quota pagada per l’impost de patrimoni.

Som assessors fiscals. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors