Compartir
Blanes, Figueres, Girona, Llagostera, Olot, Palafrugell, Salt i Sant Feliu de Guíxols tenen limitat el preu del lloguer d’habitatges

En el DOGC del passat dia 29 de desembre s’ha publicat la Resolució DSO/3832/2021, de 23 de desembre, per la qual es declaren diversos municipis com àrees amb mercat d’habitatge tens, el que significa que no es podran llogar de nou cap habitatge per sobre del preu establert. Destaquem:

Municipis de les comarques de Girona que son àrea d’habitatge tens i tenen limitat el preu del lloguer dels seus habitatges:

Blanes, Figueres, Girona, Llagostera, Olot, Palafrugell, Salt, Sant Feliu de Guíxols.

Queden exclosos de la limitació els habitatges de més de 150 m2.

Quin és el preu màxim de lloguer d’un habitatge inclòs en aquells municipis ?

  • El preu de referència per al lloguer d’un habitatge de característiques anàlogues en el mateix entorn urbà. Mes informació clicant aquí.
  • El lloguer anterior actualitzat d’acord amb l’índex de competitivitat si l’habitatge ha estat arrendat en els darrers 5 anys. Aquest criteri no s’aplica si l’arrendatari tenia una renda més baixa per ser familiar o si l’habitatge tenia les rendes limitades.

Observacions:

  • A Olot es permet minorar en un 5 % el límit màxim establert per a la determinació de la renda dels contractes de lloguer.
  • La durada en tots els municipis és de 5 anys llevat de Girona que és de 2 anys i Palafrugell que és de 3 anys.
  • La no aplicació de la llei pot suposar importants sancions als propietaris que poden anar de 3.000 a 90.000 euros, segons la gravetat de la infracció. 
  • Enllaç per consultar l’índex de preu del lloguer: http://agenciahabitatge.gencat.cat/indexdelloguer/
Son agents immobiliaris i administradors de finques. Consulteu-nos sense compromís.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors