Compartir
blog advocats2 girona i figueres | RM Assessors

 

Darrerament varem informar sobre la possibilitat de reclamar per clàusules sol en préstecs hipotecaris (interès mínim fix).

Són innombrables els tribunals que estant declarant nul·les per considerar-les abusives aquestes clàusules (bàsicament en casos de consumidors finals) i estan condemnant a les entitats bancàries a retornar els interessos cobrats en excés.

Recordem que el debat que hi ha obert, és sobre si els interessos cobrats en excés per aplicació del interès mínim acordat i declarat nul, els ha de retornar l´entitat bancària des del 9-5-2013 o des de la data de contractació del préstec hipotecari.

La qüestió era determinar quina postura seguiria el tribunal superior de Justícia de la Unió Europea en els procediments que està tramitant, és a dir, si limitaria l’acció de reclamació dels interessos excessius a partir de la publicació de la famosa sentència del Tribunal Suprem Espanyol data 09 de maig del 2013 o be si acordaria el retorn dels interessos cobrats de forma excessiva des de la data de contractació del préstec hipotecari si era anterior.

De moment seguim sense tenir pronunciament o resolució de l´Alt Tribunal. Si bé, a pesar de que l´informe de la Comissió Europea era favorable a obligar el retorn dels interessos cobrats en excés des de la data de contractació del préstec, ara s´ha sabut que l’advocat general del Tribunal de justícia de la Unió Europa opina que cal obligar al retorn dels interessos cobrats de forma excessiva només des del dia 09 de maig del 2013 i no des de la data de contractació del préstec. No obstant el senyalat, l´Alt Tribunal encara no s´ha pronunciat i per tant encara falta veure quin serà finalment el contingut de la resolució que te pendent de dictar i que es preveu per final d´any.

juridica7

Som advocats. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 004 o per coreu electrònic adreçat a juridic@rm-assessors.cat.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors