Compartir
S’obre la possibilitat de recuperar interessos pagats en hipoteques vinculades l’índex IRPH.

La justícia europea ha sentenciat recentment que els jutges hauran d’analitzar, cas per cas, si la informació proporcionada al consumidor sobre la forma en què es calcula aquest índex (l’IRPH) va ser suficient ja que cas contrari la clàusula que vincula els interessos de la hipoteca a l’índex IRPH seria nul·la.

S’obra, per tant, noves oportunitats pels afectats per tal de reclamar la nul·litat de la clàusula IRPH i la conseqüent compensació.

Què es l’IRPH?

L’Índex de Referència dels Préstecs Hipotecaris (IRPH) és un índex avalat pel Banc d’Espanya que té un funcionament semblant a l’euríbor i és utilitzat per calcular l’interès de les hipoteques variables. El seu valor representa l’interès mitjà que els bancs apliquen sobre les hipoteques que concedeixen cada mes.

L’IRPH i l’euríbor són índexs hipotecaris, però es calculen de manera diferent.

Nou criteri del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE)

Ara, el TJUE conclou que el jutge haurà d’avaluar si aquesta possible manca de transparència incompleix les “exigències de bona fe” i genera un desequilibri important en detriment del consumidor. En cas afirmatiu, es podria declarar abusiva la inclusió de l’IRPH en els préstecs hipotecaris i es podria expulsar del contracte i per tant es pot reclamar la seva nul.litat i la compensació de la diferència d’interessos pagats en excés al llarg de tots aquests anys.

Si el càlcul de l’interés del teu préstec hipotecari estava referenciat amb l’Index IRPH, truca’ns i t’informarem sense cap compromís, al 972208258 o envia’ns un mail a auxiliarjuridic@rm-assessors.cat.

Et recordem també que hi ha la possibilitat de reclamar la devolució de les despeses i comissió d’obertura que vas satisfer en el moment d’atorgar l’escriptura de préstec hipotecari.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors