Compartir

Passem a donar la nostra opinió sobre la forma en que poden actuar les empreses en relació a les accions de protesta convocades en relació a la desmesurada actuació policial del dia 1 d’octubre:

  • Concentracions a les 12 del migdia del dia 2 d’octubre, davant del ajuntaments i els centres de treball: Al nostre entendre es tracta d’una acció ciutadana que no té implicacions en l`àmbit laboral i de la Seguretat Social.
  • Aturada nacional, vaga general del dia 3 d’octubre:
    • Si la decideix l’empresa: En aquest cas entenem que l’empresa ve obligada a pagar als seus treballadors el salari corresponent com si haguessin treballar i també ha de satisfer les quotes de la Seguretat Social.
    • Si es decideix d’acord antre empresa i treballadors: S’aplicarà el que hagin decidit de mutu acord sense que tampoc afecti al sou ni a la Seguretat Social. En aquest sentit considerem vàlid l’acord de canviar el dia d’aturada (3 d’octubre) per un alta dia festiu.
    • Si els treballadors son els que decidixen acollir-se a la vaga: L’empresa podrà descomptar el salari corresponent al dia de vaga dels treballadors que s’haguessin acollit al dret de vaga i ens ho haurà de notificar el més aviat possible, sempre abans de final d’octubre, per tal de poder reflectir el descompte del dia de salari a la nòmina i poder deixar de cotitzar-lo a la Seguretat Social.
  • Vaga general convocada per sindicats minoritaris entre els dies 3 i 13 d’octubre: En aquest cas, com en tots el casos de vaga convocada pels treballadors, l’empresa podrà determinar quin es el personal que no podrà fer vaga per tal de cobrir els llocs de treball estrictament necessaris pels serveis mínims i podrà descomptar el salari corresponent als dies de vaga dels treballadors que s’hi hagin acollit, i ens ho haurà de notificar el més aviat possible, sempre abans de final d’octubre, per tal de poder reflectir el descompte a la nòmina i poder deixar de cotitzar el dia de salari a la Seguretat Social.
Asian worker in production plant drilling at machine on the factory floor

Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 083, o por correu electrònic adreçat a les nostres assessores laborals: rosaclara@rm-assessors.cat; o, montsepla@rm-assessors.cat.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors