Compartir
blog assessoria integral girona i figueres | RM Assessors

En diverses ocasions hem informat que es possible reclamar als bancs l’anul·lació de les clàusules anomenades terra o sòl, que son aquelles que les entitats financeres acostumen o acostumaven a introduir en les escriptures d’hipoteca pactades amb l’interès variable per tal d’assegurar que l’interès que rebran del préstec no baixi d’un percentatge determinat.

També hem estat informant que es possible reclamar als bancs la devolució de les despeses dels préstecs hipotecaris que van ser repercutides al client.

Sobre aquestes dues qüestions volem destacar el següent:

 • Es possible recuperar també els interessos: El passat 21/12/16 el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va dictar una sentència en la que declarava que en les hipoteques en les que hi havia la clàusula terra declarada nul·la, els consumidors podrien recuperar tots els interessos que havien abonat de més durant tota la vida del préstec, i no només a partir del 9/5/2013 tal i com inicialment havia fixat el Tribunal Suprem.
 • Recuperació de les despeses dels préstecs hipotecaris:
  • El Tribunal Suprem, en sentència de data 23/12/2015  va declarar nul.la la condició general de contractació de la clàusula de “despeses hipotecàries”, inclosa en pràcticament tots els préstecs hipotecaris, per considerar que la senyalada clàusula suposava una renúncia o limitació dels drets del consumidor.
  • Arrel d’aquesta sentència,  el Jutjat de Primera Instància número 1 de Santander ha condemnat a una entitat bancària a reemborsar a un client les despeses de notaria, gestoria, registre de la propietat i de taxació de l’habitatge sobre el que va constituir un préstec hipotecari i que considera que van ser repercutits de forma abusiva. Aquesta sentència doncs, ha estat pionera en condemnar a una entitat bancària a reemborsar al client també les despeses de la taxació de la finca a hipotecar.
  • Som advocats. Si creu que la seva hipoteca pot contenir la clàusula terra i/o li van repercutir les  despeses de la hipoteca, consulti’ns trucant al 972426004 0 per correu electrònic adreçat a jurídic@rm-assessors.cat.  L’informarem gratuïtament i sense compromís.

    

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors