Compartir

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea acaba de dictar una sentència de 17 de marzo de 2017 (Assumpte C-157/15, (G4S Secure Solutions/Achbita) en la que declara que es ajustada a dret la decisió d’una empresa que va prohibir la utilització del vel islàmic a les seves treballadores de cara al públic. Aquesta sentència tindrà efectes en tot el territori de la Unió Europea.

Analitzats els fonaments de la sentència entenem que per que una empresa pugui imposar als seus treballadors una determinada forma de vestir han de tenir en compte el següent:

  • L’actuació de l’empresa no pot ser discriminatòria i ha d’estar basada en una voluntat de neutralitat política, religiosa i filosòfica en la relació amb els clients.
  • L’empresa ha de tenir una normativa clara i coneguda per tots els seus treballadors que prohibeixi l’ús visible de signes de conviccions polítiques, religioses o filosòfiques. En aquest sentit considerem que seria idoni un reglament de regim intern.
  • La prohibició ha d’afectat tants sols als treballadors que estiguin en contacte amb els clients, donat que ha de ser considerada una mesura estrictament necessària per aconseguir els objectius de l’empresa.

rmassessors3

Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 083 o per correu electrònic adreçat a alguna de les nostres assessores laborals: rosaclara@rm-assessors.cat; o montsepla@rm-assessors.cat.

 

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors