Compartir

Destaquem informacions recents relacionades amb el coronavirus:

Pròrroga de l’estat d’alarma fins el 14 d’abril: Tal com era de preveure, el Congrés de Diputats ha autoritzat la pròrroga de l’estat d’alarma fins el dia 12 d’abril. Es mantindrà com a mínim fins aquella data totes les mesures relacionades amb l’estat d’alarma, de les que hem vingut informant.

Aval públic per a Pimes i  autònoms: El Govern estatal ha aprovat activar la primera línia d’avals públics a empreses i autònoms  a través de l’ICO, per donar liquiditat . En aquest sentit, ahir el Consell de Ministres va aprovar les característiques del primer tram de la línia, per un import de 20.000 milions d’euros, el 50% del qual es farà servir per garantir préstecs d’autònoms i pimes. Destaquem:

  • La línia, que és retroactiva per a operacions concedides des del 18 de març, permet afrontar finançament per a pagament de salaris, factures, circulant o altres necessitats de liquiditat, incloent-hi venciments d’obligacions financeres o tributàries.
  • La garantia cobreix, en el cas d’autònoms i pimes, el 80% dels nous préstecs i renovacions de finançament.
  • Per a la resta d’empreses, es garanteix el 70% del nou finançament concedit i el 60% de les operacions de renovació.
  • Aquesta línia serà gestionada per l’ICO, en col·laboració amb les entitats financeres.
  • No s’ha fixat un tipus d’interès màxim per als préstecs però sí un termini màxim de cinc anys.

 

Hisenda no perdona. El proper dia 1 d’abril comença la campanya per declarar la renda i el patrimoni del 2019: Per ara Hisenda no ha escoltat el clam de tots els afectats i manté el proper dia 1 d’abril com a data d’inici de la campanya per a presentar les declaracions dels impostos de renda i patrimoni del 2019. També manté les dates de presentació de totes les declaracions fiscals del primer trimestre del 2020.

Se suspèn el termini per a formular els comptes anuals de les societats: Se suspèn el termini de 3 mesos des del tancament de l’exercici social per la formulació de comptes anuals de les persones jurídiques que hi estiguin obligades durant l’estat d’alarma, i es reprèn per altres 3 mesos des que finalitzi aquest estat. Les societats poden desconvocar juntes “per força major” si reformulen els seus comptes anuals per coronavirus.

Mesures de suport al finançament per al sector turístic i hostaleria derivades de la crisi del coronavirus: El Reial decret llei 7/2020, de 12 de març, pel qual s’adopten mesures urgents per respondre a l’impacte econòmic del COVID-19 ha ampliat la línia de finançament previst en el Reial decret llei 12/2019, d’11 d’octubre, pel qual s’adopten mesures urgents per pal·liar els efectes de l’obertura de procediments d’insolvència del grup empresarial Thomas Cook, a totes les empreses i treballadors autònoms amb domicili social a Espanya del sector turístic i hostaleria.

Seguim al vostre costat !. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors