Compartir
Es limitarà la renda dels nous lloguers d’habitatges en les següents poblacions de les comarques gironines: Banyoles, Blanes, La Bisbal, Figueres, Girona, Lloret de Mar, Olot, Palafrugell, Palamós, Porqueres, Puigcerdà, Ripoll, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners i Sarrià de Ter.

Segons ens informa el Col·legi d’Administradors de Finques de Girona, la Generalitat ha publicat en el DOGC del 22 de juny l’anunci que inicia el procediment per a la declaració de les zones de mercat residencial tensionat que inclou aquelles setze poblacions. A partir d’aquesta data i en un termini de vint dies les administracions, entitats i particulars hi podran presentar al·legacions.

El criteri per declarar un municipi com a zona de mercat residencial tensionat es que la càrrega mitjana del cost del lloguer o hipoteca, més despeses i subministraments bàsics, superi el 30% dels ingressos mitjans de les llars, o que el preu de lloguer o compra hagi crescut almenys tres punts percentuals més que l’índex de preus de consum de la comunitat autònoma en els últims cinc anys.

En aquestes poblacions el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent durant els últims cinc anys; a més, si es tracta d’un gran tenedor, el lloguer no podrà superar l’Índex de referència del preu de lloguer. Aquestes mesures encara no són d’aplicació mentre no siguin definitivament aprovades.

 Catalunya disposa d’un índex de preus del lloguer propi, que es farà servir per implementar la regulació dels lloguers. El Departament de Territori ha sol·licitat l’homologació d’aquest índex al Ministeri.

 La definició de “gran tenidor” es considera com la persona física o jurídica propietària de més de deu immobles urbans d’ús residencial o una superfície construïda de més de 1.500 m² d’ús residencial, excloent garatges i trasters. El Departament de Territori iniciarà estudis per aplicar una rebaixa en aquesta definició si és necessari.

Som Agents immobiliaris, Administradors de finques i API. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors