Compartir

El Consell de Ministres ha aprovat avui un Reial decret llei, que demà es publicarà en el BOE, que permet ajornar fins el 20 de maig la presentació de declaracions i autoliquidacions d’impostos per a pimes i autònoms que s’hauria de fer aquest mes d’abril. Destaquem el següent mentre esperem la confirmació en el BOE:

Qui s’hi podrà acollir ? Tots els contribuents amb una facturació de fins a 600.000 euros anuals.

Quin termini tindran ? Fins el 20 de maig podran presentar les declaracions i autoliquidacions que en circumstàncies normals haurien d’haver presentat abans del 20 d’abril. En el cas de declaracions domiciliades, el termini s’amplia també un mes i passa de l’15 d’abril a l’15 de maig.

A quines declaracions i autoliquidacions afecta ?

  • Declaració trimestral d’IVA.
  • Pagament fraccionat de l’Impost sobre Societats.
  • Pagament fraccionat de l’IRPF

 

En quina data es realitzarà els càrrecs: Tots els càrrecs es realitzaran el 20 de maig. Això inclou també les declaracions presentades abans de l’15 d’abril. Per tant, no cal ajornar la presentació ja que en qualsevol cas el càrrec serà amb valor del 20 de maig.

A quines declaracions i autoliquidacions no afectarà aquest ajornament ? A totes les que no hem dit, entre elles:

  • A l’ingrés de les retencions a compte de l’IRPF del primer trimestre del 2020.
  • A les declaracions de la renda i del patrimoni de les persones físiques, per les que es manté el 30 de juny com a data límit.
  • A les declaracions de l’Impost de Societats, que es manté en els 25 dies naturals següents als 6 mesos des del tancament de l’exercici fiscal. Per tant el 25 de juliol si l’exercici fiscal finalitza ell 31 de desembre.

Som assessors fiscals. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assssors.cat.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors