Compartir

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha posat en marxa una línia d’ajuts de fins a 2.150 euros per cada contracte de treball que hagin signat els autònoms de negocis sostenibles durant la pandèmia. Els ajuts estan adreçats principalment a aquelles activitats vinculades a l’economia verda i blava (sostenibles, que fan costat al medi ambient, etc.). També hi tenen cabuda els negocis que, tot i no estar relacionats directament amb aquesta mena d’economies, generin una ocupació que contribueixi en aquesta línia.

Qui pot demanar aquests ajuts?

Els autònoms i les empreses que es dediquin a activitats que contribueixin al desenvolupament sostenible, com ara aprofitar el potencial dels oceans, els mars i les costes com a motors per al creixement econòmic i la creació d’ocupació o que l’ocupació que estiguin generant vagi enfocada a la millora ambiental entorn del treball.

Requisits que han de complir els nous contractes de treball per poder rebre l’ajut:

  • La persona contractada hauria d’haver estat a l’atur almenys el dia anterior a la seva contractació.
  • El contracte ha de ser a temps complet i per una durada no inferior a 6 mesos.
  • El contracte s’ha d’haver iniciar entre el 5 de maig de 2019 i el 31 de març de 2021.
  • Si l’activitat està vinculada directament o indirectament amb l’economia verda o blava, la persona pot haver estat contractada per a qualsevol activitat. Per exemple: la comptabilitat. Si l’activitat NO hi està vinculada, llavors la persona contractada ha de contribuir a la gestió de la millora ambiental o de la línia de negoci sostenible. És a dir, no ha d’estar íntegrament dedicada a aquesta activitat, però, almenys, si parcialment.

Quina quantia rep l’ocupador o empresa ?

A Catalunya rebran fins a 2.150 euros per contracte d’un empleat que pertanyi a un dels col·lectius prioritaris, i 1.900 euros en cas que no hi pertanyi.

Quins son els col·lectius prioritaris ?

· Dones.

· Joves de fins a 35 anys o més grans de 45 anys.

· Immigrants.

· Persones amb discapacitat.

· Residents en àrees protegides i/o zones rurals.

Sol·licituds:

Es podran tramitar, fins al 30 de setembre, a la Fundació Biodiversitat i una vegada que la persona contractada porti treballant almenys 6 mesos.

Som assessors fiscals. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors