Compartir
Si rebeu un correu electrònic de l’Agència Tributària amb un avís de notificació com aquest que us adjuntem, és un correu fraudulent i és millor que l’elimineu.

Es tracta d’un correu que suposadament està remès per l’Agència Tributària, amb un llenguatge bastant semblant al dels correus oficials, i que inclou adreces URL que aparentment et porten a una pàgina oficial del govern. Però tot és una farsa per robar les vostres dades.

Exemple d’enviament de missatges per correu electrònic falsos que suplanten la identitat de l’Agència Tributària:

 

AVÍS: aquests correus fraudulents s’acompanyen d’enllaços als quals NO s’ha d’accedir.

En el cos del correu es diu que es facilita una notificació d’acord amb el que es preveu en una llei, i que també la rebrà en paper, però que si vol pot accedir-hi per via telemàtica. S’inclouen dos enllaços web, un que sembla apuntar a l’Agència Tributària i un altre que diu ser un enllaç directe a la notificació.

Quan prems en un d’aquests enllaços vas a una pàgina en la qual has d’escriure un correu i contrasenya. La pàgina és una còpia de la de l’Agència Tributària, amb els seus logos, encapçalaments, i un peu de pàgina amb enllaços que apunten a pàgines oficials.

No obstant això, és una pàgina falsa dissenyada per a confondre’l, perquè cregui que és un web oficial i perquè escriguis un nom i una contrasenya. En alguns casos la web pot ser delatada per errors tipogràfics, però si no és així és fàcil que acabi escrivint un correu i contrasenya propis.

Es important no refiar-se mai dels enllaços de suposades webs oficials que s’envien per correu electrònic. A vegades, l’enllaç pot tenir un nom, però la pàgina a la qual apunta és diferent. I si aquest correu ni tan sols inclou dades com el seu nom i cognoms encara ha de tenir més cura.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors