Compartir

El RDL 7/2020, de 17/3, publicat en el DOG d’avui, 19 de març, ha establert mesures fiscals i d’ajut als treballadors autònoms que resumirem a continuació:

Tributs: Han quedat suspesos els terminis de presentació i ingrés dels tributs que depenen de la Generalitat fins que es deixi sense efecte l’estat d’alarma.

Ajuts als treballadors autònoms: S’ha establert el següent sistema per a compensar les pèrdues dels treballadors autònoms a causa de l’estat d’alarma:

  • Es concedirà ajuts econòmics per un import màxim de 2.000 euros.
  • Els autònoms han de tenir el domicili fiscal a Catalunya.
  • S’ha de tractar d’activitats tancades per la declaració de l’estat d’alarma (RD 463/2020).
  • S’haurà d’acreditar una reducció dràstica i involuntària de la facturació el mes de març del 2020 respecte del mes de març del 2019 (en el cas de noves activitats que encara no estiguessin iniciades en el mes de març del 2019, la compareció haurà de ser entre març 2020 i la mitjana de facturació des de l’alta en el RETA).
  • També s’haurà d’acreditar que el treballador autònom no té alternativa per aconseguir ingressos. Els ajuts estaran limitats a un pressupost total de 7.500.000 euros i es calcula que podran beneficiar a uns 4.500 autònoms.

ºººººººººººººººººººººººººººººººººººº

Som assessors fiscals. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat als nostres assessors: antoninavarro@rm-assessors.cat; mariaromaguera@rm-assessors.cat, o, carlesvilanova@rm-assessors.cat.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors