Compartir
Amb l’objectiu de prevenir delictes com ara evasió d’impostos, frau fiscal i blanqueig de capitals, l’Agència Tributària duu a terme controls rigorosos sobre les operacions bancàries, especialment les transferències, establint límits màxims establerts per llei que requereixen informar sobre això.

Destaquem:

Transferències d’import superior als 6.000 euros:

Les entitats bancàries estan obligades a notificar qualsevol transferència que superi els 6.000 euros.

Transferències d’import superior als 10.000 euros:

Si la quantitat transferida detectada supera els 10.000 euros, Hisenda pot iniciar automàticament una investigació. A més, el beneficiari d’aquesta transferència està obligat a justificar-la a la propera Declaració de Renda.

Tant la persona que ordena una transferència d’almenys 10.000 euros com el destinatari han de declarar aquest moviment, ja que altrament podrien enfrontar multes que oscil·len entre el 2% i el 25% de l’import transferit, per no informar l’Agència Tributària sobre l’operació.

Operacions d’import superior als 3.000 euros i operacions amb bitllets de 500 euros:

Qualsevol operació en efectiu que superi els 3.000 euros s’ha de comunicar a les autoritats fiscals. Això també s’aplica a les transaccions que involucren els bitllets de 500 euros, sense importar l’import total de la transacció.

Som assessors fiscals. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors