Compartir
S’ha incrementat la cotització a la Seguretat Social de les empreses i treballadors en un 0,6% (0,5% a càrrec de l’empresa i 0,1% per al treballador). Aquest increment te per finalitat compensar, en part, el desequilibri causant per l’augment de les pensions.

El dia 1 de gener de 2023 va entrar en vigor el denominat mecanisme d’equitat intergeneracional (MEI), una nova cotització d’aplicació tant per a l’empresa com per als seus treballadors que ja preveia la Llei 21/2021 i que ara recull la Llei de pressupostos generals de l’Estat per a 2023.

Que és el mecanisme d’equitat intergeneracional (MEI)?

  • El mecanisme d’equitat intergeneracional (MEI) és un sistema que substitueix el factor de sostenibilitat aprovat en la reforma de les pensions de 2013 per a garantir el finançament de les pensions.
  • Empreses i treballadors hauran d’ingressar a la Seguretat Social una cotització extra del 0,6% (0,5% a càrrec de l’empresa i 0,1% a càrrec del treballador), aplicable sobre la base de cotització per contingències comunes.
  • Aquesta nova cotització començarà en 2023 i s’aplicarà al llarg d’un període de deu anys.

 

A qui no s’aplica?

  • Jubilats actius i altres treballadors obligats a cotitzar exclusivament per incapacitat temporal  o per contingències professionals.
  • Tampoc s’aplicarà als treballadors que desenvolupen programes de formació i pràctiques no laborals i acadèmiques.

Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense conpromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat.

 

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors