Compartir
A partir del dia 1 de setembre de 2023 es modificarà la bonificació aplicable als contractes de substitució en cas de maternitat i paternitat, incentiu que s’ha reduït considerablement.

El Reial decret llei 1/2023, ha modificat la bonificació aplicable als contractes de substitució en cas de maternitat i paternitat amb efectes des del proper dia 1 de setembre de 2023. Destaquem el següent;

Casos en que s’aplica la bonificació de les persones que es contracti per substitució:

  • Substitució d’un treballador/a per naixement i cura d’un menor (maternitat o paternitat)
  • Substitució d’una treballadora que tingui suspès el seu contracte per risc durant l’embaràs o per risc durant la lactància natural.

Bonificació:

  • Fins el 31 d’agost: Els contractes de les persones que es contracti per substitució no han de cotitzar a la Seguretat Social.
  • A partir de l’1 de setembre: Sols tindran una bonificació de 336 euros mensuals (durant el període en el qual se superposin el contracte de substitució i la respectiva prestació del substituït),

Edat:

  • Fins el 31 d’agost: No hi ha límit d’edat en les persones aturades que es contracti per substitució.
  • A partir de l’1 de setembre: Només es podrà aplicar l’incentiu si la persona substituïda és un aturat menor de trenta anys.

Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258 o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat.

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors