Compartir
blog corredoria d'assegurances 1 girona i figueres | RM Assessors

Després de diverses pròrrogues, a partir del dia 1 de gener de 2017 el treballador tindrà dret a que es suspengui el seu contracte de treball, per causa d’una nova paternitat, durant quatre setmanes ininterrompudes a jornada completa o vuit setmanes a mitja jornada, ampliables en els supòsits de part, adopció, guarda amb finalitats d’adopció o acolliment múltiples en dos dies més per cada fill a partir del segon.

El permís de paternitat era inicialment de 13 dies i la Llei 9/2009, de 6 d’octubre el va ampliar fins a les 4 setmanes. No obstant, l’entrada en vigor de l’ampliació de dues a quatre setmanes s’ha anat ajornat fins que la llei de pressupostos de l’Estat pel 2016 va establir la definitiva entrada en vigor a partir del passat dia 1 de gener del 2017.

Recordem les condicions del permís de paternitat:

  • El contracte de treball queda en suspens: El treballador no ha de treballar i l’empresa no ha de pagar el salari.
  • Pel que fa a la Seguretat Social, el treballador queda en situació d’assimilat a l’alta i l’empresa ha de seguir cotitzant. No obstant, en el cas que l’empresa contracti un aturat per substituir el treballador de baixa per maternitat, la cotització a la Seguretat Social quedarà bonificada en un 100%.
  • Els treballadors, tant si son per compte propi (autònoms), com son per compte aliena, tenen dret a una prestació de la Seguretat Social en import equivalent al 100 %de la base base reguladora.
  • Per tenir dret a la prestació de paternitat es requereix un mínim de cotització, que en el cas de treballadors a temps complet, es de 180 dies ens els set darrers anys, o, alternativament, de 360 dies en tota la vida laboral.

assegurances1

Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 083 o por correu electrònic adreçat a alguna de les nostres assessores: rosaclara@rm-assessors.cat; o montsepla@rm-assessors.cat.

 

 

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors