Compartir

La sentència del procés, publicada pel Tribunal Suprem el passat dilluns, ha ocasionat el rebuig d’una part important de la població catalana donant lloc, entre d’altres al manifest de Lafede-cat al qual ja s’han adherit més de 400 organitzacions i col·legis professionals de Catalunya i al qual també ens hem adherit a través dels diferents col·legis professionals que ens representen.

Per motius laborals, però també relacionats amb aquella sentència, ha estat convocada una vaga general per demà, divendres, dia 18 d’octubre, havent-se publicat avui en el DOG l’Ordre TSF 187/2019, que regula els serveis mínims. En relació a aquesta vaga, destaquem el següent:

  • Si l´empresa no tanca i son els treballadors els que decidissin acollir-se a la vaga: L’empresa podrà descomptar el salari corresponent al temps de vaga dels treballadors que s’haguessin acollit al dret de vaga i ho haurà de notificar en el termini de 5 dies a la Tresoreria de la Seguretat Social, per tal de deixar de cotitzar a la Seguretat Social pel salari corresponent al temps de vaga.
  • Si l’empresa decidís tancar: En aquest cas ve obligada a pagar als seus treballadors el salari corresponent com si haguessin treballat i també ha de satisfer les quotes de la Seguretat Social.

Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense compromís trucant al 872 426 083, o per correu electrònic adreçat a les nostres assessores: rosaclara@rm-assessors.cat, o, montsepla@rm-assessos.cat.

 

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors